تاثیر PEMF بر فلج عصب صورتی مزمن که باعث عدم تقارن در صورت شده :
فلج عصب صورتی موجب آسیب کامل یا نسبی در عضلات صورت میشود ، درمان الکترومغناطیسی با ایجاد تغییراتی در ریز محیط اطراف و درون سلول و همچنین در دیواره سلولی ، بازسازی عصبی و رشد عصبی را افزایش میدهد.
برای بررسی تاثیر pemf بر روی فلج عصب صورتی مزمن ، ۳۰ نفر خانم و آقا انتخاب شدند که همگی فلج عصب صورتی مزمن داشتند و سن آنها بین ۲۵ تا ۴۵ سال بود و آنها به طور تصادفی به دو گروه A و B تقسیم شدند گروه A برای درمان از PEMF توام با فیزیوتراپی استفاده کردند ولی در گروه B فقط از فیزیوتراپی استاندارد استفاده شد .
شدت ضایعه و میزان د ژنراسیون عصب فاسیال قبل و بعد از درمان با متدهای Housebrackmann ، (HB و الکترو نوروگرافی اندازهگیری شد.
نتیجه این تحقیق نشان داد که در هر دو گروه بر میزان نمره HB افزوده شد و از میزان شدت دژنراسیون عصب کاسته شد و در نتیجه بهبودی در هر دوحاصل شده بود.
ولی اختلاف معنی دار و مشخصی در بین دو گروه در مورد میزان HB و میزان درصد دژنراسیون عصب وجود داشت به طوری که بعد از درمان به ترتیب (P=0/001 , P=0/005) بود
نتیجهگیری :
اضافه کردن pemf به فیزیوتراپی استاندارد در درمان فلج عصب صورتی مزمن موجب بهبود بیشتر عدم تقارن و کاهش میزان دژنراسیون عصب در بیماران میشود.
دکتر داود آذرنگی
متخصص مغز و اعصاب
مرکز تخصصی مغز و اعصاب وروان ذهن برتر ایرانیان