مرکز درمان با پالس های الکترومغناطیسی

اثر درمانی PEMF در کمردرد

اثر درمانی دستگاه PEMF  در کمردرد:

 

 

کمردرد یکی از شایع‌ترین بیماری‌های اسکلتی عضلانی است  ، و بیش از ۱۵ درصد جمعیت آمریکا دچار کمردرد هستند ، مهمترین علت آن عبارت است از تنگی کانال نخاع و آرتریت است ، که هر دو حالت قابل برگشت نیستند  ، معمولاً پیشرونده بوده و در تمام طول عمر همراه بیمار می‌باشند.

کمردرد یکی از شایع‌ترین مواردی است که الکترومغناطیس درمانی در آن موثر است ، و یکی از حالاتی است که بیماران از بهبودی آن توسط دستگاه الکترومغناطیسی خوشحال می‌شوند ، البته موفقیت به محل و شدت درد و همچنین به میزان عوارض جراحی و دارویی ودرگیری سطوح متعدد مهره‌ها نیز بستگی دارد.

علل زیادی برای کمردرد وجود دارد ، ولی شایع‌ترین آنها بیماری‌های دژنراتیو دیسک و آرتریت است . در MRI امکان دارد که تغییرات شدید را نشان دهد ، ولی علی رغم آن بیمار امکان دارد عملاً مشکل چندانی نداشته باشد ، و برعکس ممکن است که MRI تقریبا نرمال باشد ولی بیمار از درد شدید شاکی باشد ، بیماران ممکن است حتی بعد از عمل جراحی هم درد داشته باشند و یا بعد از عمل به طور موقت خوب شوند و دوباره عود کند.

آن چه ، به طور آشکار در رادیوگرافی و MRI مشاهده می‌شود،  الزاماً نمی‌تواند علت درد باشد ، متاسفانه عمل جراحی خودش نیز عوارضی به جا می‌گذارد که می‌تواند عامل درد باشد و بهبودی ممکن است کامل نباشد.

استفاده از دستگاه الکترومغناطیسی ، خط اول درمان در مورد کمردردها است  ، به استثنای مواردی که به علت آسیب جدی نورولوژیک لازم است بیمار جراحی شود.

مانند جابجایی تکه‌های دیسک ، که وجود تکه‌های دیسک دلیل واضحی برای انجام عمل جراحی است  ، که به آن میکرو دیسکتومی مینامند. اگرچه در بعضی موارد این بیماران نیز خود به خود خوب می‌شوند ، و تکه‌های دیسک جذب می‌شود ، و تنها اندیکاسیون انجام عمل جراحی وجود علائم نورولوژی است ، با استفاده از دستگاه الکترومغناطیسی چون طیف مغناطیسی ، از بافت‌های بدن نواحی عمقی‌تر نفوذ کرده باعث بهبودی آن می‌شود ، معمولاً استفاده از دستگاه الکترومغناطیسی با شدت بالا برای موارد کمردرد شدید و مزمن لازم است.

مطالعاتی که در زمینه تاثیر دستگاه الکترومغناطیسی در مورد کمردرد به عمل آمده  ، نتیجه آن نمایانگر آن است که اگر از دستگاه به طور مداوم و طولانی مدت استفاده کنیم بهترین نتیجه را خواهیم داشت. و بر طبق این تحقیقات ۹۵ درصد شرکت کنندگان ، که از دستگاه الکترومغناطیسی استفاده کرده بودند ، دردشان خوب شده بود.

در ضمن بیمارانی که فتق دیسک و اسپوندیلوز و رادیکلوپاتی (کمپرسیون سیاتیک ) تنگی کانال نخاع و آرتریت دارند نیز ، از دستگاه الکترومغناطیسی می‌توانند بهره‌مند شوند ، دستگاه الکترومغناطیسی باعث افزایش ترمیم سلولی در دیسک نخاع می‌شود.

و آن بدین معنا است که استفاده از دستگاه الکترومغناطیسی نه تنها به منظور بهبودی دیسک‌های آسیب دیده به کار می‌رود  ، بلکه میتواند به منظور پیشگیری از بروز دیسک‌های کمری نیز به کار رود.

و افرادی که سایر روش‌های درمانی را امتحان کرده‌اند ، ولی نتیجه‌ای ندیده‌اند ، از به کارگیری دستگاه الکترومغناطیسی تسکین یافته‌اند.

هدف استفاده از دستگاه الکترومغناطیسی کاهش التهاب در ناحیه کمر است ، که شامل مفاصل نخاع می‌شود ، لازم است که طیف مغناطیسی به میزان ۲ الی ۴ اینچ به درون بدن نفوذ کند تا بتواند  به بافت‌های آسیب دیده برسد.

اگر  انجام عمل جراحی الزامی باشد ، به کارگیری دستگاه الکترومغناطیسی میتواند بعد از عمل جراحی نیز برای بهبودی سریع عوارض جراحی به کار رود.

اگر دستگاه الکترومغناطیسی نتواند به طور کامل درد را تسکین دهد ، می‌تواند از شدت آن کاسته شود ،به طوری که قابل تحمل‌تر باشد.

و بهتر آن است که به مدت یک ماه بعد از انجام عمل جراحی کمر ، از دستگاه الکترومغناطیسی استفاده شود  ، تا کاملاً مطمئن شد که بافت‌ها به خوبی بهبود یافته‌اند.

باید به خاطر داشت که برای بهبود استخوان و دیسک مدت زمان زیادی لازم است ، در صورتی که بهبودی عضله و پوست ، چون سطحی هستند ، خیلی سریع‌تر خوب می‌شوند.

دکتر داود آذرنگی 

متخصص مغز و اعصاب

مرکز تخصصی مغز و اعصاب وروان ذهن برتر ایرانیان

خروج از نسخه موبایل
رفتن به نوار ابزار